Toiminta ja kasvatus

Kuusiniemikodissa lapset ja nuoret voivat viettää säännöllisesti sovitun jakson, useimmiten viikonlopun. Tilanteen mukaan voimme myös tarjota pidempää aikaa. Meillä on yli kymmenen vuoden kokemus tukiperheenä olemisesta ja myös pitkä kokemus lastensuojelutyöstä. Meillä on ollut lapsia aivan vauvaiästä aikuisikään asti ja niiden joukossa myös erityistä hoitoa vaativia lapsia/nuoria. Jokainen lapsi on erilainen ja otamme hänet vastaan sellaisena kuin hän on, kunkin omat erityispiirteet ja tarpeet huomioiden. Lapsi oppii toimimaan vuorovaikutuksessa muiden kanssa, mutta saa myös yksilöllistä tukea ja ohjausta. Kuusiniemikodissa vallitsee kodikas tunnelma ja työntekijät tekevät työtä rakkaudesta lapsiin. Talon säännöt ja säännöllinen päivärytmi tuovat lapselle turvallisuuden tunteen. Pyrimme opettamaan lapsille hyviä käytöstapoja ja toisten kunnioittamista.

Suuri pihapiirimme antaa virikkeitä monenlaiseen tekemiseen. Kesällä trampoliini ja polkuautot ovat kovassa käytössä, talvella taas ajetaan mönkijällä ja lähdetään pulkkamäkeen. Meillä on aina jotain mukavaa projektia menossa, kuten puumajan rakennusta tai askartelua. Retkeilemme ja liikumme luonnossa usein. Eläinten ystäville meillä on tarjolla monenlaista rapsutusterapiaa!

Sisältä löytyy leikkimiseen paljon tilaa ja välineitä. Meillä on täydelliset puitteet kotileikkeihin ja legoilla rakentamiseen. Sadesäällä saatetaan katsoa koko porukan voimin elokuva tai pelata pelejä. Lapsilla on käytössään viihtyisät huoneet, jotka voidaan jakaa yksin tai kavereiden kanssa. Talostamme löytyy kuntosali ja jumppatilat. Myös biljardia ja pöytätennistä on mahdollisuus pelata.

Välillä on hyvä ottaa vähän rennommin ja pelata vaikka korttia!